RODO - nasza polityka prywatności

 

Polityka ochrony danych osobowych


Ochrona danych osobowych podczas odwiedzania naszej strony jest dla nas bardzo ważna. Chronimy Twoją prywatność i Twoje prywatne dane. Zbieramy, przetwarzamy i wykorzystujemy Twoje dane osobowe zgodnie z treścią niniejszych przepisów o ochronie danych, a także mającymi zastosowanie przepisami o ochronie danych, w szczególności z ogólnym rozporządzeniem o ochronie danych, rozporządzeniem o prywatności i łączności elektronicznej, ustawą o ochronie danych osobowych (ustawa Nr 101 / 2000 Coll. Uwzględniony w prawie Republiki Czeskiej).

Te przepisy dotyczące ochrony danych regulują dane osobowe dotyczące Ciebie, które zbieramy, przetwarzamy i wykorzystujemy. Dlatego prosimy o przeczytanie objaśnionych poniżej wyjaśnień z wielką starannością.

1. Informacje na temat gromadzenia danych osobowych

Poniżej chcielibyśmy poinformować Cię o tym, jak zbieramy dane osobowe, gdy odwiedzający korzystają z naszej strony internetowej. Dane osobowe to wszystkie dane osobowe, które można w inny sposób złożyć, np. Imię i nazwisko, adres, adresy e-mail, zachowanie użytkownika.

Administratorem danych zgodnie z art. 4 (7) ogólnego rozporządzenia o ochronie danych jest spółka CZECH BREWERY SYSTEM sro, Kolofíkovo nábřeží 1080 / 30, 747 05 Opava, Czechy Republis, gdpr (at) czechbrewerysystem.com. Możesz skontaktować się z naszym inspektorem ochrony danych na adres e-mail gdpr (at) czechbrewerysystem.com, lub za pośrednictwem naszego adresu pocztowego, dodając słowa »Attn protection protection officer«.
Gdy kontaktujesz się z nami za pośrednictwem poczty e-mail lub formularza kontaktowego, dane, które przesyłasz (adres e-mail i, w stosownych przypadkach, imię i nazwisko lub numer telefonu) zostaną zapisane na naszym serwerze w celu udzielenia odpowiedzi na pytania . Usuniemy dane gromadzone w związku, gdy przestaną być konieczne do ich zapisania, lub ograniczymy ich przetwarzanie w przypadku istniejących zobowiązań prawnych wymagających zachowania danych.
Jeśli w procesie dostarczania poszczególnych funkcji w ramach naszej oferty, polegamy na dostawcach usług, którzy współpracują z nami, lub jeśli chcemy wykorzystać dane do celów reklamowych, poinformujemy szczegółowo poniżej o zaangażowanych procesach. Jednocześnie określimy określone kryteria dotyczące czasu przechowywania takich danych.

2. Twoje prawa

Użytkownik ma następujące prawa w odniesieniu do gromadzonych przez nas danych osobowych:

  • Prawo dostępu do Twoich danych osobowych,
  • Prawo do sprostowania lub usunięcia Twoich danych osobowych,
  • Prawo do ograniczenia przetwarzania danych osobowych,
  • Prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych osobowych,
  • Prawo do przenoszenia danych osobowych.


Masz również prawo złożyć skargę do organu nadzorczego odpowiedzialnego za ochronę danych, jeśli masz wątpliwości dotyczące przetwarzania twoich danych osobowych przez naszą firmę.

3. Gromadzenie danych osobowych podczas odwiedzania naszej strony internetowej

Gdy odwiedzasz naszą stronę internetową wyłącznie jako źródło informacji, tzn. Jeśli nie zarejestrujesz się i nie zalogujesz się ani w żaden inny sposób nie przekażesz żadnych informacji, będziemy zbierać tylko dane osobowe przesyłane przez twoją przeglądarkę na nasz serwer. Kiedy zdecydujesz się obejrzeć naszą stronę internetową, zbieramy następujące dane, które są wymagane z przyczyn technicznych, aby wyświetlić naszą stronę i zapewnić jej stabilność i bezpieczeństwo (podstawa prawna: art. 6 (1) GDPR):

  • Adres IP urządzenia
  • Data i godzina złożenia wniosku
  • Różnica czasu w stosunku do czasu Greenwich (GMT)
  • Treść wniosku (konkretna strona)
  • Status dostępu / kod statusu HTTP
  • Ilość przesłanych danych
  • Strona internetowa, z której pochodzi prośba
  • Typ przeglądarki
  • System operacyjny i jego interfejs użytkownika
  • Język i wersja oprogramowania przeglądarki.

Oprócz wyżej wymienionych danych, pliki cookie będą przechowywane w pamięci komputera podczas korzystania z naszej strony internetowej. Pliki cookie to małe pliki tekstowe przechowywane na dysku twardym i przypisane do używanej przeglądarki, które umożliwiają przesyłanie określonych informacji do miejsca, w którym zostanie umieszczony plik cookie. Pliki cookie nie są zdolne do uruchamiania programów ani przesyłania wirusów na komputer. Służą one do tego, aby nasza strona internetowa oferowała użytkownikom bardziej przyjazne i efektywne informacje.

Używanie plików cookie:
Ta strona internetowa wykorzystuje typy plików cookie wymienionych poniżej. Ich charakter i funkcje są jednakowo opisane poniżej:

  • Przejściowe pliki cookie
  • Trwałe pliki cookie

Przejściowe pliki cookie są automatycznie usuwane po zamknięciu przeglądarki. Ta grupa plików cookie obejmuje w szczególności pliki cookie sesji. Przechowują one tak zwany identyfikator sesji, dzięki któremu różne żądania z przeglądarki można przypisać do wspólnej sesji. Pozwalają one rozpoznać Twój komputer po powrocie na naszą stronę. Pliki cookie sesji są usuwane po wylogowaniu lub po zamknięciu przeglądarki.

Trwałe pliki cookie są automatycznie usuwane po określonym czasie, który może się różnić w zależności od pliku cookie. Możesz usunąć te pliki cookie w dowolnym momencie, przechodząc do ustawień bezpieczeństwa swojej przeglądarki i wybierając opcję „usuń pliki cookie”.
Możesz skonfigurować ustawienia przeglądarki do swoich osobistych preferencji i np. Odmówić ciasteczek stron trzecich lub wszystkich plików cookie. Zwracamy jednak uwagę, że może to oznaczać, że nie będzie można korzystać z wszystkich funkcji naszej witryny.
Używamy plików cookie w celu identyfikacji wizyt kontrolnych w przypadku posiadania konta na naszej stronie internetowej. Bez aktywnych plików cookie będziesz musiał się logować za każdym razem, gdy odwiedzasz witrynę ponownie.

4. Inne funkcje i oferty na naszej stronie internetowej

Oprócz korzystania z naszej witryny wyłącznie jako źródła informacji, oferujemy szereg usług, które mogą Cię zainteresować. Aby z nich skorzystać, zwykle trzeba podać dodatkowe dane osobowe, których używamy do świadczenia danej usługi i dla których mają zastosowanie wyżej wymienione zasady przetwarzania danych.

W niektórych przypadkach korzystamy z zewnętrznych dostawców usług do przetwarzania danych. Dostawcy ci są starannie dobrani i zaangażowani przez nas, zobowiązani są postępować zgodnie z naszymi instrukcjami i są regularnie kontrolowani.

Ponadto, możemy przekazywać dane osobowe stronom trzecim podczas współpracy z innymi partnerami w celu oferowania specjalnych promocji, konkursów, zawierania umów lub podobnych usług. Dodatkowe informacje na temat tego procesu uzyskasz, przekazując swoje dane osobowe lub czytając opisy ofert zamieszczonych poniżej.

Jeśli nasi usługodawcy lub partnerzy znajdą się w kraju poza Europejskim Obszarem Gospodarczym (EOG), powiadomimy Cię o konsekwencjach tej sytuacji w opisie indywidualnej oferty.

5. Prawo do zgłaszania sprzeciwu lub wycofania zgody na przetwarzanie danych

Jeśli wcześniej wyraziłeś zgodę na przetwarzanie swoich danych, możesz wycofać taką zgodę w dowolnym momencie. Wycofanie zgody wpłynie na zgodność z prawem przetwarzania danych osobowych po poinformowaniu nas o takiej decyzji.

W zakresie, w jakim przetwarzanie danych osobowych odbywa się w oparciu o ważenie Państwa zainteresowań, przysługuje Państwu prawo do wyrażenia sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Między innymi tak jest, jeśli przetwarzanie nie jest wymagane w celu realizacji umowy z Tobą, co opisujemy w opisie poniższych funkcji. Korzystając z tego prawa do zgłoszenia sprzeciwu, prosimy o podanie powodów, dla których nie przetwarzamy Państwa danych osobowych w sposób, który Państwo akceptują. Jeśli Twój sprzeciw jest uzasadniony, dokonamy przeglądu sytuacji i albo przerwiemy przetwarzanie twoich danych, albo przedstawimy Ci nasze uzasadnione podstawy do dalszego przetwarzania danych.

Nie trzeba dodawać, że w każdej chwili możesz wycofać swoją zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w celach reklamowych i analizy danych. Aby dowiedzieć się więcej o swoim prawie do zgłoszenia sprzeciwu, prosimy o kontakt: CZECH BREWERY SYSTEM sro, Kolofíkovo nábřeží 1080 / 30, 747 05 Opava, Czech Republis, gdpr (at) czechbrewerysystem.com

6. Korzystanie z naszego sklepu internetowego

Jeśli chcesz zamówić przez nasz sklep internetowy, będziesz musiał zawrzeć umowę zawierającą dane osobowe dotyczące ciebie, których potrzebujemy, aby przetworzyć Twoje zamówienie. Obowiązkowe dane wymagane do przetwarzania zamówień są odpowiednio oznaczone; wszystkie inne dane są przekazywane dobrowolnie. Używamy danych, które podajesz w celu realizacji zamówienia. Może to również obejmować przekazywanie szczegółów płatności do naszego głównego banku. Podstawą prawną tego jest punkt (b) art. 6 (1) (1) GDPR.

Możesz utworzyć konto klienta z własnej woli, dzięki czemu będziemy mogli przechowywać Twoje dane na wszelkie zakupy, które zrobisz w przyszłości. Gdy tworzysz konto w »Moje konto«, podane przez Ciebie dane są przechowywane z efektem odwołalnym. Wszystkie inne dane, w tym konto użytkownika, zawsze można usunąć, przechodząc do sekcji klienta.

Możemy również przetwarzać dane, które przekazujesz, aby powiadamiać Cię o interesujących produktach z naszej oferty lub wysyłać Ci e-maile zawierające informacje techniczne.

Przepisy prawa handlowego i podatkowego wymagają od nas przechowywania adresu, informacji o płatności i zamówieniu przez okres dziesięciu lat. Ograniczamy jednak przetwarzanie twoich danych po dwóch latach, tj. Twoje dane są używane tylko po to, abyśmy mogli przestrzegać naszych ustawowych obowiązków.

Aby zapobiec nieautoryzowanemu dostępowi stron trzecich do Twoich danych osobowych, w szczególności do przechowywanych danych finansowych, proces zamówienia jest szyfrowany przy użyciu technologii TLS.

7. Usługa płatności PayPal

W ramach obsługi płatności za pośrednictwem PayPal, kredytu PayPal lub za pomocą usługi polecenia zapłaty PayPal, lub - jeśli jest to oferowane - za pośrednictwem usługi PayPal "zapłać za fakturę", przekazujemy szczegóły płatności do PayPal (Europe) S.à rl et Cie, SCA, 22-24 Boulevard Royal, L-2449 Luxembourg (zwany dalej »PayPal«). W przypadku, gdy wybrana metoda odnosi się do płatności kartą kredytową za pośrednictwem PayPal, do usługi polecenia zapłaty PayPal, lub - jeśli jest oferowana - do "zapłaty za fakturę" za pośrednictwem PayPal, PayPal zastrzega sobie prawo do przeprowadzenia kontroli kredytowej www.paypal .com / pl / webapps / mpp / ua / privacy-full? locale.x = en_GB # rAnnex.

Firma PayPal wykorzystuje ustalenia kontroli kredytowej dotyczące statystycznego prawdopodobieństwa niewywiązania się z płatności w celu ustalenia, czy należy podać odpowiednią metodę płatności. Kontrola kredytowa może obejmować wartości prawdopodobieństwa (tzw. Wartości wyniku). Jeżeli wartości wyników zostaną uwzględnione w wynikach badania kredytowego, są one oparte na naukowo zaakceptowanym procesie matematycznym i statystycznym. Między innymi dane adresowe będą uwzględniane przy obliczaniu wartości punktacji.

Firma PayPal jest ponadto uprawniona do przekazywania swoich danych między innymi stronom trzecim (bankom, dostawcom usług elektronicznych, partnerom usługowym, ale także audytorom, usługom analitycznym, agencjom wywiadowczym, partnerom marketingowym, dostawcom usług w chmurze, dostawcom retargetingu, stowarzyszonym firm), a także nienazwanym stronom trzecim

Dalsze informacje na temat prywatności danych, w tym wykorzystywane agencje wywiadu, można znaleźć w polityce prywatności PayPal: https://www.paypal.com/us/webapps/mpp/ua/privacy-full

Podstawą prawną tego jest punkt (b) art. 6 (1) (1) GDPR.

8. Usługa płatności Amazon

Płacąc przez Amazon Pay, najpierw przekazujemy szczegóły płatności do Amazon Payments Europe jako strony procesu obsługi płatności, a po drugie do Amazon EU SARL, Amazon Services Europe SARL i Amazon Media EU SARL, z których wszystkie trzy znajdują się pod adresem 5 , Rue Plaetis L 2338 Luxembourg (zwane dalej »Amazon Payments«).

Amazon Payments zastrzega sobie prawo do przeprowadzenia kontroli kredytowej. Amazon Payments wykorzystuje ustalenia kontroli kredytowej dotyczące statystycznego prawdopodobieństwa niewywiązania się z płatności w celu ustalenia, czy należy podać odpowiednią metodę płatności. Kontrola kredytowa może obejmować wartości prawdopodobieństwa (tzw. Wartości wyniku). Jeżeli wartości wyników zostaną uwzględnione w wynikach badania kredytowego, są one oparte na naukowo zaakceptowanym procesie matematycznym i statystycznym. Między innymi dane adresowe będą uwzględniane przy obliczaniu wartości punktacji.

Amazon Payments jest ponadto uprawniony do przekazywania swoich danych, między innymi, nienazwanym stronom trzecim (bankom, dostawcom usług elektronicznych, partnerom serwisowym, ale także audytorom, służbom analitycznym, agencjom wywiadowczym, partnerom marketingowym, dostawcom usług w chmurze, dostawcom retargetingu, firmy partnerskie).
Więcej informacji na temat prywatności danych, w tym używanych agencji wywiadowczych, można znaleźć w polityce prywatności Amazon Payments: pay.amazon.com/uk/help/201751600

Podstawą prawną tego jest punkt (b) art. 6 (1) (1) GDPR.

USŁUGI ANALITYCZNE

9. Korzystanie z Google Analytics

Ta strona internetowa korzysta z Google Analytics, usługi analizy oglądalności stron internetowych udostępnianej przez Google lnc. ("Google"). Google Analytics używa plików "cookies", które są plikami tekstowymi umieszczanymi na komputerze, aby pomóc stronie internetowej w analizie sposobu korzystania z witryny. Informacje generowane przez cookie na temat korzystania z naszej strony internetowej są przekazywane i przechowywane na serwerach Google w USA. Jednak w przypadku aktywacji anonimizacji adresów IP na tej stronie, Google wcześniej skróci Państwa adres IP w państwach członkowskich Unii Europejskiej lub w innych państwach-sygnatariuszach do Porozumienia o Europejskim Obszarze Gospodarczym. Tylko w wyjątkowych przypadkach pełny adres IP zostanie przesłany na serwer Google w USA i tam skrócony. W imieniu operatora tej witryny Google wykorzysta te informacje do oceny korzystania z witryny przez użytkownika, tworzenia raportów na temat aktywności na stronie oraz do zapewnienia operatorowi witryny dodatkowych usług związanych z korzystaniem ze strony internetowej i Internetu.

Adres IP przesłany przez przeglądarkę w kontekście Google Analytics nie jest łączony z innymi danymi Google.
Możesz zrezygnować z plików cookie, wybierając odpowiednie ustawienia w przeglądarce; należy jednak pamiętać, że w takim przypadku może nie być możliwe korzystanie z pełnej funkcjonalności tej witryny. Możesz również uniemożliwić Google zbieranie i przetwarzanie danych wygenerowanych przez plik cookie i związanych z korzystaniem z witryny (w tym adresu IP) przez pobranie i zainstalowanie wtyczki przeglądarki dostępnej na tools.google.com/dlpage/gaoptout? hl = en-GB.
Ta strona korzysta z Google Analytics z rozszerzeniem »anonymizeIp ()«. Zebrane w ten sposób adresy IP są przycinane, aby wyeliminować bezpośrednie odniesienie do konkretnej osoby. W zakresie, w jakim dane zebrane osobiście odnoszą się do ciebie, taki związek zostanie wykluczony bez zbędnej zwłoki, a dane osobowe zostaną natychmiast usunięte.

Korzystamy z Google Analytics, aby analizować i regularnie ulepszać korzystanie z naszej witryny. Korzystając z zebranych statystyk, możemy ulepszyć naszą ofertę i sprawić, że strona stanie się dla Ciebie bardziej interesująca. Jeśli chodzi o wyjątkowe przypadki przesyłania danych osobowych do USA, firma Google podpisała umowę o ochronie prywatności UE-USA, www.privacyshield.gov/EU-US-Framework. Podstawą prawną korzystania z Google Analytics jest punkt (f) Artykułu 6 (1) (1) GDPR.
Informacje innych firm: Google Dublin, Google Ireland Ltd., Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irlandia, Fax: + 353 (1) 436 1001. Warunki usługi: www.google.com/analytics/terms/gb.html; przegląd prywatności: www.google.com/intl/en/analytics/learn/privacy.html; i polityka prywatności: www.google.de/intl/pl/policies/privacy.
Ta strona korzysta ponadto z Google Analytics do analizowania na wszystkich urządzeniach przepływów użytkowników przeprowadzanych za pośrednictwem identyfikatora użytkownika. Możesz dezaktywować analizę swojego urządzenia na swoim koncie klienta na stronie »Moje dane«, »Dane osobowe«.

Social media

10. Włączenie filmów z YouTube

Filmy z serwisu YouTube zostały umieszczone w naszej ofercie online, które są zapisywane na stronie www.youtube.com i można je odtwarzać bezpośrednio z naszej strony internetowej. Wszystkie one zostały włączone w »rozszerzony tryb ochrony danych«, tzn. Jeśli nie odtwarzasz filmów, żadne dane dotyczące Ciebie jako użytkownika nie są przesyłane do YouTube. Tylko w przypadku odtwarzania wideo zostaną przesłane dane określone w części 2. Przekazanie takich danych jest poza naszą kontrolą.

Gdy odwiedzasz tę stronę, YouTube jest informowany, że uzyskałeś dostęp do odpowiedniej podstrony na naszej stronie internetowej. Dane określone w sekcji 3 niniejszej polityki prywatności również zostaną przesłane. Dzieje się tak niezależnie od tego, czy konto użytkownika w serwisie YouTube jest dostępne za pośrednictwem którego użytkownik jest zalogowany, czy też nie ma takiego konta użytkownika. Jeśli zalogujesz się do Google, Twoje dane będą bezpośrednio powiązane z Twoim kontem. Jeśli nie chcesz, aby takie powiązanie było tworzone ze swoim profilem w YouTube, musisz najpierw się wylogować przed aktywacją przycisku. YouTube zapisuje Twoje dane jako profile użytkowników i wykorzystuje je do celów reklamowych i badań rynkowych i / lub do dostosowania swojej strony internetowej do potrzeb jej użytkowników. Taka ocena jest szczególnie przeprowadzana (w tym dla użytkowników, którzy nie są zalogowani) w celu dostarczania reklam opartych na potrzebach oraz informowania innych użytkowników sieci społecznościowych o twoich działaniach na naszej stronie internetowej. Masz prawo sprzeciwić się utworzeniu takich profili użytkowników, ale musisz skontaktować się bezpośrednio z YouTube, aby skorzystać z tego prawa.
Więcej informacji na temat celów i zakresu gromadzonych danych oraz ich przetwarzania przez YouTube można znaleźć w polityce prywatności firmy. Niniejsza polityka prywatności zawiera również informacje na temat odpowiednich praw i opcji ustawień w celu ochrony prywatności: www.google.de/intl/pl/policies/privacy

Google przetwarza również Twoje dane osobowe w USA i przystąpiła do Tarcza Prywatności UE-USA, www.privacyshield.gov/EU-US-Framework.

11. Włączenie Google Maps

Ta strona korzysta z usługi Google Maps. Dzięki temu możemy wyświetlać interaktywne mapy bezpośrednio na naszej stronie internetowej i korzystać z tej wygodnej funkcji map.

Odwiedzając tę ​​stronę, Google zostaje poinformowany, że uzyskałeś dostęp do odpowiedniej podstrony na naszej stronie internetowej. Dane określone w sekcji 3 niniejszej polityki prywatności również zostaną przesłane. Dzieje się tak niezależnie od tego, czy konto użytkownika w Google jest dostępne za pośrednictwem którego użytkownik jest zalogowany, czy też nie ma takiego konta użytkownika. Jeśli zalogujesz się do Google, Twoje dane będą bezpośrednio powiązane z Twoim kontem. Jeśli nie chcesz, aby takie powiązanie było tworzone z Twoim profilem w Google, musisz najpierw się wylogować przed aktywacją przycisku. Google zapisuje Twoje dane jako profile użytkowników i wykorzystuje je do celów reklamowych i badań rynkowych i / lub do dostosowania swojej strony internetowej do potrzeb jej użytkowników. Taka ocena jest szczególnie przeprowadzana (w tym dla użytkowników, którzy nie są zalogowani) w celu dostarczania reklam opartych na potrzebach oraz informowania innych użytkowników sieci społecznościowych o twoich działaniach na naszej stronie internetowej. Masz prawo sprzeciwić się utworzeniu takich profili użytkowników, ale musisz skontaktować się bezpośrednio z Google, aby skorzystać z tego prawa.

Więcej informacji na temat celu i zakresu gromadzenia i przetwarzania danych przez dostawcę wtyczek można znaleźć w polityce prywatności dostawcy. Zawierają również informacje na temat odpowiednich praw i opcji ustawień w celu ochrony prywatności: www.google.de/intl/pl/policies/privacy

Google przetwarza również Twoje dane osobowe w USA i przystąpiła do Tarcza Prywatności UE-USA,
www.privacyshield.gov/EU-US-Framework.

REKLAMA W INTERNECIE

12. Wykorzystanie konwersji Google Adwords

Korzystamy z usług mediów reklamowych Google Adwords, aby przyciągać uwagę na zewnętrzne strony internetowe do naszych atrakcyjnych ofert. Odwołując się do danych kampanii reklamowych, możemy określić sukces poszczególnych działań reklamowych. Czyniąc to, nasze zainteresowanie polega na pokazywaniu interesujących Cię reklam, na tym, aby projekt naszej strony był dla ciebie bardziej interesujący i na sprawiedliwym obliczeniu kosztów reklamy.

Te środki reklamowe są dostarczane przez Google za pośrednictwem tak zwanych »serwerów reklam«. W tym celu korzystamy z plików cookie serwera reklam, dzięki którym można zmierzyć określone wskaźniki wydajności, takie jak reklamy flash lub kliknięcia użytkowników. Jeśli uzyskasz dostęp do naszej witryny za pośrednictwem reklamy Google, Google Adwords zapisze plik cookie na Twoim komputerze. Te pliki cookie zazwyczaj wygasają po 30 dniach i nie służą do identyfikacji użytkownika. Powiązany z tym plikiem cookie, niepowtarzalny identyfikator pliku cookie, liczba wyświetleń reklamy na miejsce docelowe (częstotliwość), ostatnie wyświetlenie (istotne dla konwersji po wyświetleniu), a także informacje o rezygnacji (uwaga, że ​​użytkownik nie chce zająć się dłużej) są zazwyczaj zapisywane.

Te pliki cookie umożliwiają Google rozpoznanie Twojej przeglądarki internetowej. Jeśli użytkownik odwiedza określone strony witryny klienta Adwords, a plik cookie przechowywany na jego komputerze jeszcze nie wygasł, Google i klient będą mogli wykryć, że użytkownik kliknął reklamę i został przekierowany na daną stronę. Każdemu klientowi Adwords przypisany jest inny plik cookie. Pliki cookie nie mogą być zatem śledzone za pośrednictwem stron internetowych klientów AdWords. My sami nie gromadzimy i / lub nie przetwarzamy żadnych danych osobowych podczas wyżej wymienionych działań reklamowych. Otrzymujemy jedynie oceny statystyczne dostarczone przez Google. Na podstawie tych ocen możemy określić, które z zastosowanych środków reklamowych są szczególnie skuteczne. Nie otrzymujemy żadnych dalszych danych z mediów reklamowych, w szczególności nie możemy zidentyfikować użytkowników na podstawie tych informacji.

Dzięki używanym narzędziom marketingowym Twoja przeglądarka automatycznie nawiązuje bezpośrednie połączenie z serwerem Google. Ponieważ nie mamy kontroli nad zasięgiem i dalszym wykorzystaniem danych zbieranych przez Google za pośrednictwem tego narzędzia, poniższe informacje opierają się na naszym poziomie wiedzy w obecnej postaci: poprzez uwzględnienie konwersji AdWords Google otrzymuje informacje, które odwiedziłeś odpowiednią część naszej witryny lub kliknąłeś na jedną z naszych reklam. Pod warunkiem, że jesteś zarejestrowany w usłudze Google, Google może powiązać wizytę z Twoim kontem. Nawet jeśli nie jesteś zarejestrowany w Google lub nie zalogowałeś się, możliwe, że dostawca pozna i zachowa Twój adres IP.

Istnieje kilka sposobów, aby zapobiec udziałowi w tym procesie śledzenia:

  • odpowiednio dostosowując oprogramowanie przeglądarki, w szczególności - - eliminując pliki cookie podmiotów trzecich, nie będziesz otrzymywać reklam podmiotów trzecich;
  • wyłączając pliki cookie śledzenia konwersji, ustawiając przeglądarkę tak, aby blokowała pliki cookie z domeny »www.googleadservices.com«, www.google.com/settings/ads, co spowoduje usunięcie tego ustawienia podczas usuwania plików cookie;
  • dezaktywując reklamy oparte na zainteresowaniach dostawców, którzy zapisali się do kampanii samoregulacji »O reklamach«, przechodząc do linku www.aboutads.info/choices, ale to ustawienie zostanie usunięte, jeśli usuniesz pliki cookie ;
  • poprzez trwałe wyłączenie plików cookie w przeglądarce Firefox, Internet Explorer lub Google Chrome, klikając link www.google.com/settings/ads/plugin. Zwracamy uwagę, że może to spowodować, że nie będziesz w stanie wykorzystać wszystkich funkcji tej oferty.

Podstawą prawną przetwarzania danych jest punkt (f) art. 6 (1) (1) GDPR. Więcej informacji na temat prywatności danych w Google można znaleźć na stronie: policies.google.com/privacy?hl=pl i services.google.com/sitestats/en.html. Możesz również odwiedzić stronę internetową Network Advertising Initiative (NAI) pod adresem www.networkadvertising.org. Google podpisało umowę z Tarczą Prywatności UE-USA, www.privacyshield.gov/EU-US-Framework.

13. Remarketing

Oprócz konwersji Adwords używamy aplikacji remarketingowej Google. Jest to proces, dzięki któremu chcemy ponownie się do ciebie zbliżyć. Aplikacja pozwala zobaczyć nasze reklamy po odwiedzenie naszej strony internetowej, jak nadal korzystać z Internetu. Odbywa się to za pośrednictwem plików cookie przechowywanych w przeglądarce, dzięki którym zachowanie użytkownika podczas odwiedzania różnych witryn internetowych jest rejestrowane i oceniane przez Google. W ten sposób Google może wykryć ostatnią wizytę na naszej stronie. Według Google żadne dane osobowe o Tobie zebrane podczas procesu remarketingowego, które potencjalnie mogą być przechowywane przez Google, są scalane z innymi danymi. W Google remarketingu używa się w szczególności pseudonimizacji.

 

Subskrybuj newsletter

Zarejestruj się, aby subskrybować nasze wiadomości biznesowe i informacje techniczne o naszych produktach i usługach.

keyboard_arrow_up